Biberiye çayı faydaları zayıflatır mı ? Bakın günde bir bardak biberiye çayı içerek sağlığınıza neler katabilirsiniz? Biberiye, tarih boyunca yaygın olarak kullanılmış lezzetli bir baharat ve şifalı bir bitkidir. Yüksek miktarda A vitamini ve C vitamini yanında B6 vitamini (piridoksin), B1 vitamini (tiamin) ve B9 vitamini (folat) içerir. Magnezyum, kalsiyum, bakır, manganez ve demir minerallerini barındırır. Doymuş yağ oranı ve diyet lifi yüksek, sodyum oranı düşüktür.
mnmnm
- Beyin yaşlanmasına karşı korunursunuz,
- Kansere karşı korunursunuz,
- Kalp damar hastalıklarına karşı korunursunuz,
- Zayıflamaya yardımcı,
- Bağışıklık sistemini güçlendirir,
- Güçlü bir iltihap önleyicidir,
- Baş ağrısına iyi gelir,
- İdrar söktürücüdür
- Beyin yaşlanmasına karşı korunursunuz: Beyin yaşlanması diye bir kavram var, yaş alırken sadece cildimiz kırışmıyor, beynimizde nöron sinir hücresi sayımız her gün azalırken sinir hücrelerinin birbirine sinyal iletim kabiliyeti de azalıyor ki, beyinde her işlevden sinir hücreleri arasındaki bu sinyal iletimi sorumlu, öğrenme kabiliyetinden, hafızadan, anıları depolardan çıkarmaktan ve ‘nöroflexibilite’den, yani beynin yeni durumlara, yeni biliş ve becerilere ve değişime, ‘eğilip bükülebilmeye’ açıklığından…
- Biberiye beyni yaşlanmaya karşı birkaç etki mekanizması ile koruyor: Birincisi beynin oksitlenmesini yani ‘paslanmasını’ önlemeye yardımcı oluyor, karnosik asit ve rosmarinik asit gibi, kan-beyin-bariyerini geçebilen çok güçlü antioksidan maddeler içeriyor. Beyin, yapısı gereği çok zayıf o yüzden de bedenden çok daha hızlı yaşlanmaya meyilli ve bunu önlemenin en önemli yolu, kandan beyne geçebilen güçlü antioksidanları daha sık tüketmek. Biberiyenin aktif moleküllerinden olan karnosik asidin Alzheimer hastalığına karşı da koruyucu olduğuna dair güçlü bilimsel var elimizde.
- Kansere karşı korunursunuz: Yine rosmarinik ve karnosik asitlerin hem DNA koruyucu hem de kanserleşmeye adım atmış ve kanserleşmiş hücrelerin ‘apopitoz’ adı verilen hücre intihar sistemine gönderilmesine yardımcı oluyor.
- Kalp damar hastalıklarına ve damar tıkanıklıklarına karşı korunursunuz.
- Sindirim sistemine iyi gelir: İltihap giderici özelliğiyle geleneksel olarak mide ülseri, hazımsızlık ve bağırsak bozuklukları için doğal bir ilaç olarak kullanılır. İrritabl bağırsak sendromu (IBS) ve kolit gibi bağırsak hastalıklarıyla mücadele edebilir.
- Zayıflamaya yardımcı: Kabızlık ve hazımsızlık gibi problemleri önlüyor. Bu şekilde zayıflamanıza yardımcı oluyor.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir: Biberiyedeki antioksidan bileşikler, vücudun kendi bağışıklık sisteminin arkasında ikincil bir savunma hattı oluşturur ve vücudun bütünlüğüne zarar verebilecek birçok farklı hastalığa ve patojene karşı savunma sağlar. Serbest radikal denen zararlı parçacıkları etkisizleştirir.
- Güçlü bir iltihap önleyicidir: Kas, eklem ve kan damarlarında enflamasyonu azaltarak gut, kan basıncı bozuklukları, artrit gibi hastalıkların yanı sıra fiziksel zorlanma veya yaralanmalara karşı direnç sağlar.
- İdrar söktürücüdür: Suyun vücuttan atılım hızını artırarak, patojenleri, tuzları ve aşırı yağları vücuttan atmaya yardımcı olabilir. Tiroid fonksiyon bozukluğu olan kişilerde görülen üremiyi (idrarla atılan toksik atık ürünlerin kanda birikmesi) iyileştirmede yardımcıdır.
- Baş ağrısına iyi gelir: Biberiye çayının buharını solumak baş ağrısına iyi geliyor. Uzmanlar özellikle migreni olanlara biberiye çayı tüketmeyi öneriyor.
- Ağız yaralarını iyileştirir: Güçlü antiseptik özelliği ile ağızda meydana gelen yaraları iyileştiriyor.
- Regl döneminde ağrılara iyi geliyor: Biberiye güçlü bir adet söktürücü özelliği de taşıyor.
Biberiye çayı nasıl hazırlanır?
Biberiye yapraklarının yaş veya kuru olarak çayını yapabilirsiniz. Bir tatlı kaşığı yaprağı ufalayıp bir su bardağı kaynar suda on dakika demlemeniz yeterli. Zannedilenin aksine çay yaparken kurutulmuş bitki kullanmak daha etkilidir, şöyle ki, bitkilerin hücre zarı yerine oldukça kalın hücre duvarları vardır ve aktif moleküller bunun içinde hapsolmuştur, hücre duvarı bitki kuruyup ufalanınca kırılır, moleküllerin suya geçişi artar.
Biberiye çayının yan etkileri
Her şeyin olduğu gibi biberiye çayının aşırı tüketiminin de vücuda bazı zararları bulunuyor. Bu çay fazla tüketilirse zehirlenme riski olabiliyor. Epilepsi krizlerini tetikleme riski olan biberiye çayını, bu hastalığa sahip olanların tüketmesi önerilmiyor.
Biberiye çayının kan dolaşımı artırıcı özelliği de bulunuyor. Bu sebeple yüksek tansiyonu olan kişilerin de doktor kontrolünde tüketmesi gerekiyor.
Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/mahmure/biberiye-cayinin-faydalari-nelerdir-35121860
Kaynak: Elif Güveloğlu https://www.instagram.com/p/CQRSutZJIIM/
Hematit Taşının Faydaları
Peki size nasıl güveneceğiz?
İnsanların internetten alışveriş yaparken doğal olarak akıllarına şu soru takılıyor, “ürünü satın alacağım yer güvenli mi, anlatıldığı şekilde ürünü gönderecekler mi?” Hakkımızda bilgi almak için, aşağıdaki linki tıklayarak bizi Instagram’dan takip etmenizi, sayfamızı incelemenizi tavsiye ederiz. Ayrıca, kitaplarımız hakkında bilgi almak için www.hezarfenyayinlari.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
Instagram’da bizi takip etmek için tıklayın: https://www.instagram.com/ilahisifa/
ibrahim saraçoğlu biberiye çayı , biberiye çayı ile zayıflayanlar , saraçoğlu biberiye çayı , biberiye çayı zayıflatırmı , biberiye çayı faydaları zayıflatır mı , biberiye çayının faydaları .