Bilinçaltı kelimeleri nasıl algılıyor ? Doğduğumuz andan itibaren bilinçaltımız çalışmaya başlar. Dışarıdan bize söylenen ve bizim kendi kendimize söylediğimiz her şey bilinçaltımıza gider ve orada kaydedilir. Beyni, vücudumuzu yöneten bilgisayar gibi düşünürsek, bilinçaltı ise bilgisayarın yazılım programıdır. Bilinçaltımız akıl yürütmez, doğru-yanlış, iyi-kötü, hayal-gerçek ayrımı yapmadan kendisine gönderilen her şeyi kaydeder. Bilinçaltımıza yerleşen bilgiler, inançlarımızı, değerlerimizi oluşturarak, tüm hayatımızı etkileyen davranışlarımıza yön verir. Bilinçaltımızı doğru bilgiler ile programlar isek yüce Yaratıcımız’ın ilahi kanunlarını, ilahi düzenini daha iyi kavrayabilir ve hayatımızı ona göre şekillendirebiliriz.
Bilinçaltı kelimeleri nasıl algılıyor ?
- Hasta olmak istemiyorum dediğinde senin bilinçaltına verilen olgu “hastalık”tır. Hasta olmak istiyorum demek ile hasta olmak istemiyorum demek bilinçaltında aynı şey. Kızmak istemiyorum, fakir olmak istemiyorum, iflas etmek istemiyorum, hasta olmak istemiyorum. Hep istemediklerimizi söylüyoruz. Bilinçaltı bunları istiyormuşsun gibi algılıyor. Ve sen bilinçaltına ne verirsen o çıkacak. Bilinçaltı bizim tarlamız, ne ekersek onu biçeceğiz.
- Günlük hayatımızda kendimize ya da etrafımızdaki insanlara ne tür cümleler kuruyoruz. “Sinirlenme”, “kızma”, “ağlama”, “üzülme” Kendi bilinçaltımız ya da karşı taraftaki kişinin bilinçaltı bu cümleleri “sinirlen”, “kız”, “ağla”, “üzül” olarak algılar. Ağlayan küçük bir çocuğu ağlama diyerek susturamazsınız. Siz ağlama dedikçe çocuk daha da çok ağlayacaktır. Çünkü, siz “ağlama” dediğiniz zaman çocuğun bilinçaltı bunu ağla olarak algılar ve çocuk daha da ağlamaya başlar.
- Birisini ağlatmak istiyorsanız ona şöyle diyebilirsiniz: “Biraz sonra sana bir şey diyeceğim ama çok ağlama”. Anlatacağınız şey çok üzücü bir şey olmasa bile emin olun ki, siz anlattıktan sonra karşınızdaki kişi ağlayacaktır.
- Seni kazıkladığımı düşünme: Bir başka örnek verecek olursak, diyelim ki sizin mağazanız var ve bir ürün satıyorsunuz. Gelen müşterileri güzelce karşıladıktan, ilgilendikten sonra kişi tam ürünü alacakken şöyle bir şey diyorsunuz, “Seni kazıkladığımı düşünme”. Müşterinin aklına durduk yere birden “acaba bu kişi beni kazıklıyor mu, alacağım ürün başka yerde daha mı ucuz, daha mı kaliteli, başka yerlere de mi baksam” gibi soruları düşürürsünüz. Siz kurduğunuz bu cümle ile müşterinin aklına yok yere kazıklanma düşüncesinin düşürmüş olursunuz.
- Kusura bakma rahatsız ediyorum: Birisine telefon ediyorsun, karşı taraf telefonu açıyor, diyorsunuz ki “kusura bakma rahatsız ediyorum”. Niye böyle diyorsun, ister istemez karşı tarafın aklına rahatsız olma düşüncesini düşürüyorsun. Halbuki, “merhaba, müsait misin” diye söze başlayabilirsiniz.
Dua ederken ne tür cümleler kurmalıyız
Hayatımızda çoğunlukla istemediklerimizi söylüyoruz. Dua ederken de aynı şekilde hep istemediğimiz şeyleri dile getiriyoruz: “Allah’ım bizi hastalıklardan koru, kaza bela verme, bizleri kötülüklerden uzak tut, bizi cehennemden azabından koru, ….” Ne kadar olumsuz cümle varsa kuruyoruz. Ne kadar olumsuzluk varsa bilinçaltı tarlamıza ekiyoruz, sonra da diyoruz ki, bu kadar olumsuzluklar neden hep beni buluyor.
Halbuki, neleri olmasını istiyorsak onları dile getirerek dua edebiliriz: “Allah’ım tüm ümmeti Muhammed’e bana, eşime, çocuklarıma, anneme, babama, kardeşlerime, tüm sevdiklerime şu ana kadar vermiş olduğun sağlığa, sonsuz nimetlere şükürler olsun. Bizlere dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver. Bizlere sevdiklerimizle birlikte sağlıklı, huzurlu, bolluk bereket içerisinde uzun ömür ver. Kalplerimiz senin ve Peygamber Efendimiz’in (sav) sevgisiyle doldur, nurlandır. Ömrümüzü senin yolunda hayra vesile olacak, insanlara faydalı olacak işler ile meşgul olarak geçirmeyi nasip eyle,…”
Kaynak: Halil Ata Bıçakçı https://www.youtube.com/watch?v=ZP1-R0S4f20
İ
bilinçaltının gücü , bilinçalti zihninizin gücü , bilincin ve bilinçaltının gücü , bilinçaltının gücü nedir .
Bilinçaltı kelimeleri nasıl algılıyor , bilinçaltı , bilinçaltı temizliği , bilinçaltı nedir , bilinçaltı ve evrenin sırları , bilinçaltı kodlama teknikleri , bilinçaltını yönetmek .