Pırasa, mevsimi geçmeden sıkça istifade etmeniz gereken bir sebze, neden mi? Sülfür ve fosforu bir arada ve bolca içeren ender sebzelerden biridir pırasa. Bu iki mineral cilt, saç, kemik ve beyin sağlığı için çok elzem. Tüm bedenimizi dış etkenlerden ilk koruyan bariyerimiz olan cildimiz ilk ‘giysimiz’dir aslında. Fosfor, cildimizin koruyucu bariyerini oluşturan fosfolipidlerin yani fosforlu yağların yapısına giriyor , pırasanın faydaları .
Pırasanın faydaları
Bağırsak sağlığını güçlendiriyor
Pırasa, bağırsak sağlığı için çok önemlidir. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak toksinlerin atılmasını hızlandırır.
Pırıl pırıl bir cilt için önemli
Sağlıklı çalışan bağırsak sistemi de cildinize hemen yansır, çünkü bağırsaklar bedenin en önemli toksin atıcı organıdır. Cildimizin sürekli yenilenen dinamik bir yapı olduğunu ve en geniş organımız olduğunu düşündüğümüzde bu ihtiyacın aslında ne kadar önemli olduğunu aşikar. Ve cilt de ‘içerinin dışarıya yansıması’ olan bir organ olarak sağlıklı bir bedende ancak ‘ışıl ışıl’ parlar…
Kalın bağırsak kanserini önlüyor
Bağırsak sağlığı ve pırasa dedik, hani o pırasanın katmanları arasında doğrarken elimize yapışan zamksı, aromalı bir madde vardır. İşte o madde hem toksin atılmasına yardımcı oluyor, hem zararlı yağları bir miktar emiyor hem de dışkıyı kayganlaştırarak kalın bağırsak kanserini önlüyor. Nasıl mı; dışkı içeriğindeki kanserojen maddelerin bağırsak iç yüzeyi ile temasını en aza indirerek…
Bağırsak kanserinin ilk oluşumunun adımı da çoğu zaman dışkı içeriğindeki kimyasal kanserojen maddelerin bağırsak iç yüzey hücreleri ile temas süresinin artması ile bu hücrelerin genetik şifrelerini taşıyan DNA’larında mutasyon adlı tehlikeli bir genetik değişimi sonucu başlar ve bu durum bedenin en önemli savunma mekanizması olan ‘DNA tamir mekanizmaları’ ile yeterince onarılamazsa kanser oluşur.
DNA tamirine yardımcı olur
Pırasada DNA tamir mekanizmalarını ateşleyen quersetin ve kaemferol adlı iki önemli biyoaktif madde de bulunmakta.
Bağışıklık sistemini güçlendirir
2015’te International Immunopharmacology’de yayınlanan çalışmada da pırasadaki lectin grubu moleküllerin bağışıklık sisteminin en önemli hücrelerinden olan T-1 hücrelerinin aktivitelerini artırdığı gösterildi.
Bilinçli tüketilir ise, Hipokrat’ın dediği gibi, aldığımız besinimiz ilacımız, ilacımız besinimiz olur… Afiyet ve şifa olsun…
Kaynak: Elif Güveloğlu https://www.instagram.com/p/CMG2A5sJO-x/
Hayatınızdaki değişiklikleri şaşkınlıkla izleyeceksiniz!
Hematit taşının faydaları
Peki size nasıl güveneceğiz?
İnsanların internetten alışveriş yaparken doğal olarak akıllarına şu soru takılıyor, “ürünü satın alacağım yer güvenli mi, anlatıldığı şekilde ürünü gönderecekler mi?” Hakkımızda bilgi almak için, aşağıdaki linki tıklayarak bizi Instagram’dan takip etmenizi, sayfamızı incelemenizi tavsiye ederiz. Ayrıca, kitaplarımız hakkında detaylı bilgi almak için www.hezarfenyayinlari.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
Instagram’da bizi takip etmek için tıklayın: https://www.instagram.com/ilahisifa/