Sedef Hastalığı Nasıl Geçer , sedef hastalığı vücudun diz, dirsek, kafa derisi gibi belli başlı bölgelerde pullanma, kızarıklık, enflamasyon (iltihaplanma) ve kaşıntıya neden olan bir cilt hastalığıdır, tedavisi de gerçekten çok zordur. Çevrenizde de uzun yıllar bu hastalıkla mücadele eden ama bir türlü iyileşemeyen insanlar mutlaka vardır, görmüşsünüzdür.Bu hastalığı olan kişilerde deri hücrelerinin yenilenmesi çok hızlı gerçekleşir ve bunlar yüzeyde birikerek istenmeyen kızarıklıklara, kaşıntılara sebep olurlar.Bu yazımızda sedef hastalığı ile başa çıkmak için 7 etkili ve doğal öneride bulunacağız.
Sedef Hastalığı Doğal Tedavisi
1) Detoks:
Sedef hastalığı yaşan kişilerin ciltlerinde aşırı toksin birikmesi olur. Öncelikle 15 günlük uygulanacak detoks programı ile karaciğerin ve böbreklerin temizlenmesi, vücuttan toksinlerin atılması gerekir. Karaciğeri ve böbrekleri temizlemek için aktarlarda çeşitli bitki çayları bulabilirsiniz. Detoks sürecinde bol bol su, bitki çayları içmeli, sebze ve meyve ağırlıklı beslenmelisiniz.
2) Bağırsaklarınızı düzenleyin:
Bağırsaklar, cilde ve bağışıklık sistemine en yakın olan organ sistemidir. Bağışıklık sistemi ve cilt de sedef hastalığı ile yakından alakalıdır. Bu nedenle, sedef hastalığından kurtulmak istiyorsanız bağırsaklarınızın fonksiyonlarını düzgün yerine getiriyor olması gerekir.
- Kabızlık: Keten ve kinoa tohumları, erik, kivi, kabuğuyla elma, deniz suyu kabızlığı giderir.
- İshal: Yeşil çay, Türk kahvesiyle limon, kabukları soyulmuş elma, muz ishale iyi gelir
3) Süt ve süt ürünleri ile glütenden uzak durun:
Sedef hastalığı yediklerimiz ile yakından alakalıdır. Sedef hastalığı olan kişiler farkında olmadan gıda hassasiyeti yaşıyor olabilir çünkü bunların belirtileri baş ağrısı, migren, sindirimde bozukluk, bağırsak problemleri, anksiyete ve stres gibi sorunlarla karıştırılabilir.
En sık rastlanan gıda hassasiyetleri tahıllı gevreklerdeki gluten ve sütte laktoza bağlıdır.
Sedef hastalarına bir ay boyunca bu gıdaları beslenme programlarından çıkarmalarını öneririz. Sonrasında durumlarının gelişip gelişmediğini gözlemleyerek bu ürünleri kullanıp kullanmamaya karar verebilirler.
4) Porsiyonlarını azaltın:
Sağlıklı ve dengeli beslenme sedef hastalığının tedavisinde çok önemlidir. Porsiyonlarınızı küçültmeli, yemeğiniz mümkün olduğunda çiğneyerek sindirimi kolaylaştırmalısınız. Yemek sonrasında sindirimi kolaylaştıracak çay içebilirsiniz.
5) Deniz suyundan faydalanın:
Sedef hastaları, deniz suyunu hem ağızdan aldıklarında hem de bölgesel uygulandığında mucizevi sonuçlar elde edebilirler. Yüzme imkanı olan insanlar sık sık denizde yüzmeli. Hem saçların ve cildin sağlığını geliştirmek hem de sedef hastalığı ile savaşmak deniz suyu çok faydalıdır. Denize girme imkanınız yoksa bir sprey şişesiyle en azından günde bir kez olmak üzere cildinizin etkilenmiş bölgelerine deniz suyu sürmelisiniz.
Ayrıca, yemek yaparken kullandığınız iyotlu tuz yerine deniz tuzu ile yemek pişirmelisiniz.
6) Meyan kökü ile banyo:
Sedef hastalığı ile mücadele etmek için meyan kökü çok etlidir. Yoğun meyan kökü çayı hazırlayıp banyo suyunuza eklemelisiniz. Bu bitki enflamasyona iyi gelir ve doğal ağrı kesici özelliklere sahiptir. Aslında meyan kökü doğal bir kortizondur. Su sıcak olmalıdır ama rahatsız edici olmamalıdır ve suyun içinde en az yarım saat kalmalısınız.
Meyan kökü çayını gün içerisinde de hastalıklı bölgelere sürmelisiniz.
7) Sedef hastalığına iyi gelen diğer bitkiler:
Sedef hastalığıyla savaşta size en çok yardımcı olacak üç ana malzeme şunlardır;
- Bira mayası: Vitamin ve mineraller açısından çok zengin bu maya cilt için dört dörtlük bir temizleyicidir.
- Keten tohumu yağı: Bu bitki yağı yağ asitleri açısından çok zengindir.
- Isırgan otu: Bu bitki cilt için inanılmaz temizleyici özelliklere sahiptir. Kuru ya da taze kapsülde veya çay olarak tüketebilirsiniz.
Hayatınızdaki Değişiklikleri Şaşkınlıkla İzleyeceksiniz!
sedef hastalığı nasıl geçer , sedef nasıl geçer , sedef kaşıntısı nasıl geçer .